Hoe het begon…

SysteemWebsites” is de niet-zo-gewone websitebouwer met ‘roots’ in het midden van het land. We bouwen websites voor kleine, grote en nóg grotere ondernemers. Hoewel we officieel nog niets eens zijn begonnen, prijzen we ons elke dag gelukkig met een groeiend aantal enthousiaste opdrachtgevers.

Dat is mooi, maar had ook een onverwacht effect. We hebben de ‘officiële lancering’ van SysteemWebsites tot drie keer toe moeten uitstellen. We hadden domweg geen tijd om onze eigen tijd op te tuigen…

Het verhaal achter Systeem Websites begon eind 2011. Maar onze ‘online geschiedenis’ gaat veel verder terug. SysteemWebsites.nl is onderdeel van Carl Weenink Online Marketing. Daar zit bijna 10 jaar online kennis en ervaring, met de nadruk op coaching, trainingen en consultancy.

Met die achtergrond is het bouwen van websites ons uiteraard niet vreemd. We hebben er honderden achter de rug. Voor onszelf en voor onze coaching en consultancy opdrachtgevers. Daar lieten we het bij. Hoewel er regelmatig vraag naar was, bouwden we geen websites voor ondernemers buiten onze directe klantenkring.

In de herfst van 2011 hebben we besloten dat wél te gaan doen. Deels omdat er – zoals gezegd – vraag naar was, maar eerlijk gezegd ook een beetje uit frustratie. Er worden zo verschrikkelijk veel slechte, domme en volstrekt nutteloze (zakelijke) websites gebouwd, dat we het tijd vonden tegengas te geven.

We komen ze bijna dagelijks tegen: ondernemers die worstelen met een website die niet of nauwelijks te beheren is, ronduit Google-onvriendelijk, verwarrend, onduidelijk en meestal te duur. Er zit geen plan achter. Geen idee. Er is niets te halen. Dus de paar bezoekers die er komen, weten niet hoe snel ze dat ‘ding’ weg moeten klikken.

Dat kan beter. Meestal voor hetzelfde geld. Vaak zelfs voor minder. In elk geval effectiever en met meer resultaat. Want het bouwen van effectieve website kost niet meer tijd dan zo’n praatje/plaatje website. Het vraagt wel om een andere benadering. En om meer dan alleen technische kennis van HTML en CSS.

In de vroege herfst van 2011 besloten we daarom de trainingen die we geven tijdelijk op een lager pitje te zetten. In de tijd die vrij kwam hebben we alle kennis en ervaring die we in huis hebben op een rijtje gezet en een gestroomlijnd concept ontwikkeld.

Dat werd SysteemWebsites.

Inmiddels worden er meerdere ‘SysteemWebsites’ per week opgeleverd. Zelfs al zijn we op het moment dat we dit schrijven, nog niet eens officieel van start.

We werken hard en zijn er van overtuigd dat een Systeem Website de beste, meest effectieve oplossing is voor zowel ZZP’ers als MKB’ers. Ondertussen blijven we zoeken naar waar het nog beter, effectiever, sneller of slimmer kan. Er gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat iemand ‘een idee’ heeft. Dat testen we, verbeteren we en testen we nogmaals. Want hoewel we inmiddels al aardig op stoom zijn gekomen, is ons doel nog steeds hetzelfde: ondernemers helpen bij het verwezenlijken van hun ondernemersdroom door effectieve, betaalbare en makkelijk te onderhouden websites te ontwikkelen die uitstekend scoren in Google.

Wat een SysteemWebsite effectiever maakt dan een doorsnee plaatje/praatje website? Klik hier >>